Lamellen schuttingen

Houten lamellen schuttingen zijn een populaire keuze voor tuinafscheidingen en bieden zowel privacy als stijl. Deze schuttingen bestaan uit horizontale of verticale houten stroken en zijn verkrijgbaar in diverse soorten, elk met hun unieke eigenschappen en uitstraling.  Wil jij weten hoe je een nieuwe lamellen schutting samenstelt? Lees dan snel verder!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Lamellen schuttingen in alle soorten en maten

Een standaard lamellen schutting bestaat niet, er zijn veel verschillende soorten in dit type schutting. Om dit voor je te verduidelijken hebben we de verschillende soorten voor je op een rijtje gezet. 

  1. Horizontale schutting: Schuttingen met horizontale lamellen hebben een moderne, strakke uitstraling. Ze zijn ideaal voor hedendaagse tuinontwerpen en creëren een gevoel van ruimte en breedte in de tuin. Horizontale lamellen kunnen dicht op elkaar of met tussenruimtes geplaatst worden, afhankelijk van de gewenste privacy.
  2. Verticale Lamellen: Verticaal geplaatste lamellen bieden een meer traditionele look. Deze stijl is geschikt voor een verscheidenheid aan tuinontwerpen en is vaak de keuze voor klassieke of natuurlijke tuinstijlen. Net als bij horizontale lamellen, kan de afstand tussen de lamellen worden aangepast voor meer of minder privacy.
  3. Louvre Lamellen: Louvre lamellen schuttingen zijn uniek in hun ontwerp. De lamellen zijn onder een hoek geplaatst, waardoor ze niet alleen privacy bieden, maar ook licht en lucht doorlaten. Dit type schutting is perfect voor wie een balans zoekt tussen afscherming en een open gevoel in de tuin.
  4. Verstelbare Lamellen: Sommige lamellen schuttingen bieden de mogelijkheid om de lamellen te verstellen. Dit betekent dat je de hoek van de lamellen kunt aanpassen, afhankelijk van de hoeveelheid privacy of zonlicht die je op dat moment wenst.

Het samenstellen van jouw droom schutting

Elke soort houten lamellen schutting heeft zijn eigen charme en functionaliteit. Afhankelijk van de houtsoort (Grenen, Douglas en Hardhout) en de afwerking (zoals de hoeveelheid planken en de kleur van de betonpalen), kan de uitstraling van de schutting aanzienlijk variëren. Wanneer je de perfecte lamellen schutting voor jouw tuin selecteert, is het essentieel om na te denken over wat voor jou prioriteit heeft. Overweeg de mate van privacy die je nodig hebt en de specifieke stijl die je voor ogen hebt voor je tuin.